TOTS SÓM CREATIUS

El que hem fet avui, sessió del dia 26 de novembre, ha sigut la creació d’un cartell. Aquesta creació per poder-la realitzar primer ens havíem de mirar tres vídeos que el nostre professor ens havia penjat. Els trobareu a la pàgina següent: https://alfabetizaciodigital.wordpress.com/2014/11/23/el-color/.

I els tres vídeos són aquests:

– http://www.youtube.com/watch?v=JQNSU0x3cHo

– http://www.educaixa.com/-/mezclemos-colores

– http://www.youtube.com/watch?v=a_fhtZLwYnc

Després de que miréssim els tres hem hagut de triar un, jo he triat el segon vídeo perquè és el que m’ha agradat més. I aleshores he començat a dissenyar el meu cartell.

El que vull reflexionar amb aquesta tasca de la creació d’un cartell és la creativitat que se’ls hi ha de donar els infants perquè provin coses noves i que no els i donem totes les pautes marcades perquè ho facin tots igual.  Del que es tracta és que donem aquesta llibertat com ens ha donat el professor de poder escollir un vídeo i fer la nostre pròpia creació.

Us adjunto les 10 lleis d’or de la creativitat: Per si les voleu trobar per internet només heu d’anar aquí: http://coachingpersonal.cat/2012/03/25/10-regles-dor-de-la-creativitat/

Les 10 regles d’or de la creativitat són:

  1. La creativitat neix allà on hi ha acceptació, generositat i suport.
  2. La creativitat creix entre els amics i l’estimació; les confrontacions entre enemics la maten.
  3. Les idees creatives són fràgils i necessiten que les protegim i les conreem.
  4. Els èxits creatius són sovint precedits per fracassos. L’exploració, la reflexió, els somnis, la fantasia, la pràctica de l’assaig/error són els companys predilectes de la creativitat.
  5. Crear forma part del tarannà natural de totes les persones. Explorar i conrear l’esperit creatiu és un deure sagrat de tots els éssers humans.
  6. Violentar i ofegar la creativitat d’una persona és una agressió a la seva essència.
  7. Els comentaris a les idees creatives, o creacions, han de ser, sempre, de suport als seus punts forts.
  8. Quan hi ha caos, intern o extern, lluites o desequilibris, la producció creativa pot ser una manera de crear ordre, de superar la còlera, de calmar el dolor, o de resoldre els problemes per ajudar-nos a retrobar l’equilibri.
  9. Ser creatiu és estimulant, fins i tot addictiu, i l’esperit creatiu és encomanadís.
  10. Per observar, apreciar i promoure la creativitat pròpia i la d’altres persones, cal aprendre a escoltar, observar i veure amb el cor i amb els ulls.

Per últim destacar una frase que m’ha agradat molt a l’hora de cercar informació de la creativitat:

creativity-poster-andrea-by-twentyfour-students

Traduïda: “Cada nen, o nena, és un artista. El problema rau en romandre artistes un cop hem crescut.
Pablo Picasso”

Deixa un comentari