ELS COLORS

Aquesta sessió del 1 de desembre, el que em treballat és el significat dels colors i com ens influeixen en els nostre dia a dia de cadascú. El que m’ha impactat és que el 85% de les decisions que prenem en la nostre vida diària, el 85% de la decisió el té el color de les coses que triem. Per tant les coses que agafem, triem, comprem, volem, el color forma part d’aquest 85%. Això és una cosa que no sabia del color.
Un exemple del que em parlat, és dels colors del McDonal’s, que són els colors groc i vermell. Aquests colors són colors que atrauen a la gent, però també el que fan aquests colors és que la gent no estigui molta estona a dins del lloc. Per això són d’aquests colors el McDonal’s, perquè així la gent entri i surti ràpid en el McDonal’s.

Mcdonalds-90s-logo.svgmcdonalds_verde21

No només passa amb els logotips, o les etiquetes, sinó que això és posa en pràctica en totes les coses. Un exemple que també ens han ensenyat que passa és amb els personatges, com per exemple amb la pel·lícula de Frozen. El personatges protagonistes són dos, però un és el fred, distant, i per tant la protagonista la posen amb colors blaus, blancs, i després l’altre protagonista és més humana, propera, i per això la fan de colors taronges, vermells, etc.

Frozen

Aquest exemple també va relacionat directament amb les estacions de l’any. L’hivern és fred, i el relacionem amb colors com el blau, blau cel, blanc (de neu), etc. I la tardor que és una mica més càlid el paisatge el relacionem amb taronjes, vermells, grocs, de les fulles.

Aquí bé la relació quen els pintors i dissenyadors ja han estudiat la psicologia del color i quan volen pintar un quadre que transmeti calidesa o fredó, ja saben com fer-ho.
Uns exemples on és mostra aquest matís amb els colors per utlitzar aquesta fredó, tristó o calidesa, vermells, etc.

IMGP0841 copia1247433553221

Link de les imatges: 

1ra imatge —–> http://jherrerias.blogspot.com.es/2010_11_01_archive.html

2na imatge —–> http://www.tv3.cat/pprogrames/elpaisatge/paiSeccio.jsp?seccio=participa&idint=188922

I també és pot veure en quadres reals de pintors on és mostra aquestes tonalitats per mostrar-ho:

picass23

De la pàgina web extreta: http://gloriakistenmacher.blogspot.com.es/2010_08_01_archive.html

Amb totes aquests significats del color amb els colors càlids o freds, no només hi trobem aquesta relació, sinó que tots els colors volen dir alguna cosa i transmeten un sentiment o una emoció. Per exemple: vermell: Amor, esperança: verd, tristesa: negre. Pe tant podem dir que durant el dia a dia nostre, el formen molts colors.

Després buscant i buscant una de les pàgines webs que m’ha agradat molt a sigut aquesta: http://www.nbsp.cat/2014/05/14/psicologia-del-color/ on ens mostra dos quadres.

El primer ens diu quines emocions té en relació el color, i el segon quadre ens diu en segons quins països quina relació té el color amb la emoció. I evidenment tenen difents relacions segons el país. Si ho voleu veure millor, i us interessa, podeu anar a la pàgina web.

psicologia-11psicologia-21

Durant aquesta ssesió també em parlat dels colors primaris, secundaris i terciars. Tot això ja ho sabia perquè el fer el batxillerat artístic ens ho vam maxacar molt, a més m’agradava i m’agrada molt tot el tema dels colors. Per qui no hagi vist mai una roda dels colors aquí us en deixo una.

2000px-Colorwheel.svg

Com que el tema dels colors com bé ja he dit m’interessa molt, us posu un post del PUNT AVUI+, que porta com a títol ELS COLORS DE LA VIDA i ens parla també d’en Neil Harbisson, que és un noi que jo conec que és de Mataró que va nèixer veient amb blanc i negre, i ell mateix s’ha construït un aparell per sentir quin color són les coses, perquè ell no les pot veure.  Us deixo el post aquí:  http://blogs.sapiens.cat/batecsclassics/2014/07/23/els-colors-de-la-vida/

___________________________________________________________________________________

Per finalitzar la classe, ens han donat quatre pinzellades de les tipografies i de la seva importància. Però això ho detallarem més en el post de la següent sessió que segurament tindrem més informació.

35-tipografia-comic3157.tipografias

Deixa un comentari